Draaien

Ook voor draaien zijn binnen Vector CAD/CAM volop functies ingebouwd. Alle gereedschapbanen automatisch gegenereerd, voor een gereedschap dat gekozen is uit de gereedschapbibliotheek. Ook aangedreven gereedschappen (C-as) worden door Vector CAD/CAM aangestuurd om bijvoorbeeld contouren op de kopse kant te frezen of excentrische gaten te boren. Vector CAD/CAM biedt diverse strategieen voor het volledig automatisch voor- en nadraaien.

De volgende bewerkingen zijn beschikbaar:
-Voordraaien langs/dwars
-Voordraaien langs 2 beitels
-(Stotter)steken
-Nadraaien contouren
-Nalopen met steekbeitel
-Wormassen draaien (optie)

    

Iedere functie heeft een aantal opties zoals bewerken in de langsrichting en dwarsrichting, van onder naar boven of andersom. Binnen en buitendraaien en groefsteken. De gebruiker heeft volledige vrijheid.

Voor insteken zijn een aantal strategie├źn beschikbaar. De bewerking houdt rekening met de breedte van de beitels. In de gereedschapbibliotheek kunnen speciale beitels worden toegevoegd.

De standaard postprocessor kan helemaal naar wens worden aangepast. Ook zijn vele machine configuraties al beschikbaar. Voor aangedreven gereedschappen kan het assenstelsel op de kopse kant worden gericht waardoor automatisch een boorbewerking van dwars naar langs wordt uitgevoerd. Ook kunnen de cycli van de machine worden overgenomen.