Draadvonken

De algemene basis software Vector CAD/CAM Level 1 kan 2D en Conisch vonken. Tevens is het mogelijk om 4-assen te draadvonken voor contouren die onder en boven verschillende vormen hebben.

Verschillende in- en uitloop vormen zijn mogelijk waaronder de oude en moderne methoden. Door een algemeen contour als onderprogramma in te voeren kan de machine zelf ook een aantal bewerkingen uitvoeren. Daaronder draad invoeren, nasnijden en draad knippen. Voor vele bekende machines zijn postprocessoren beschikbaar.

In de afbeelding ziet u hoe een vorm aan de bovenkant mag verschillen van de vorm onder. Bij scherpe hoeken bijvoorbeeld in de boven contour kan de gebruiker in de tekening aangeven of de draad onder moet wachten of indien inbranden mogelijk zou zijn kan de draad onder meebewegen. De gebruiker kan tevens bepalen hoe veel contourdelen boven overeen komen met een aantal onder. Zo is de vorm naar wens van uw klant of volgens tekening te bepalen.

Meerdere mogelijke inloop en uitloop methoden zijn in Vector CAD/CAM toepasbaar. Tevens is een vroege stop met draadsnijden mogelijk zodat het onderdeel later losgevonkt kan worden.